Саопштења

Проблем екологије тишти нашу општину последњих 50 година

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 10.11.2022.

Општински одбор

Српске напредне странке Кучево

 

Поводом изјава Саше Јовановића из Каоне и такозваног еколошког покрета ‘’Еколошки устанак’’ размишљали смо да се уопште и не оглашавамо.

Али преко неких ствари је врло тешко прећи.

Наиме, у прилогу у коме је Саша Јовановић из Каоне ужаснут стањем своје шуме, заборавио је да напомене да је он дуго година радио у тој истој Кречани из које је истеран због крађе нафте, а и даље се води поступак за ловокрађу. Он и његова ћерка, Кристина Јовановић су чланови општинског одбора опозиционе комби странке ‘’Заједно за Кучево’’ а ни једну једину реч нису рекли ни на једној седници Скупштине општине Кучево. Да их интересују грађани и њихови проблеми, па могла је поштована колегиница одборница бар један иоле конструктиван предлог упути за ове две године политичког активизма. Могао је отац да јој помогне у формулисању неког политичког мишљења. Али не, њих не интересују проблеми њихових бирача већ само њихова лична и материјална корист.

Њихово политичко мишљење могао је да им формира и председник општинског одбора назови странке Лале Вуковић, који је био укључен у маливерзације са превозом, иначе члан свих партија које су постојале у нашој општини.

Али не, њих не сједињавају политички ставови већ само борба за власти и некакве привилегије које мисле да могу стећи блатећи младе и вредне људе који се већ пуне две године боре да нашу општину учине бољим местом за живот. Ти људи које они вређају, понижавају и омаловажавају својим покушајима дискредитације су, за последње две године за ову општину урадили више него неки за целу деценију вршења власти.

У последње две године у инфраструктуру уложено је преко 70 милиона динара само од Министарства привреде, асфалтирано преко 37км магистралних путева, урађено преко 4км тротоара и направљено неколико дечијих игралишта, Дом здравља се потпуно реновивира, док ће магистрални пут Кучево – Петровац бити потпуно ревитализован док краја године или почетком следеће, како време буде дозволило. Вредност ових инвестиција прелази милијарду динара, што је два пута више од буџета наше општине у предходним годинама.

Својим преданим радом, ова млада екипа успела је да доведе и неколико великих инвестиција у нашу општину, па је тако Кока Кола отворила свој погон и запослила преко 50 наших суграђана а ускоро ће своје погоне отворити и Амбалажерка и Каструм.

Проблем депоније је проблем који тишти нашу општину последњих 50 година, од када је почело организовано изношење и уклањање смећа. Тај проблем су могли да реше све предходне власти, па и тај Лале Вуковић, док је био у било којој партији и вршио власт, али ни њега то није интересовало већ само лични интерес који се испољавао уговорима за себе и супругу.

Ова млада екипа се ухватила у коштац и са овим проблемом. У плану је изградња регионалне депоније на територији града Пожаревца која би била надлежна и за нашу општину. Али, не чекајући тај тренутак јер не зависи само од нас, кабинет председника општине је већ започео преговоре са регионалном депонијом у Лапову да се тамо одвози смеће са територије наше општине. Такође, у току прошле године, од Министарства за заштиту животне средине наша општина добила је преко 4 милиона динара које су искоришћене за уклањање више од 10 дивљих депонија широм наше општине.

И на крају, председник општине и његови сарадници ће се изборити и са овим проблемом као што су се изборили и са проблемом загађења реке Пек јер су им интереси наше заједнице најпречи.

 

Српска напредна странка

Општински одбор Кучево