Вести

Јаношевић: Моја политичка каријера је чиста ко суза

Деманти председника Општинског одбора Српске напредне Кучево, Јаношевић Новице, због објављеног теста “КО ЈЕ НОВИЦА ЈАНОШЕВИЋ? Контроверзни напредњачки уништитељ Кучева?!” на порталу TPK News:

 

''Ја јесам дуго у политици и разумем потребу сваког медија за сензационализмом, али текст без потписа аутора а који се прожима увредама, покушајима понижавања, лажима, лажима, лажима, се не може назвати новинарским. Цео текст ме подсећа на провлачење кроз блато председника Вучића од стране Милована Бркића у Таблоиду. Сматрам да ваши текстови служе за задовољавање болесне сујете појединих неостварених људи и зато вам нико и не верује. Потпишите аутора именом и презименом и региструјте се као прави медиј да би оштећени грађани могли да потраже судску заштиту и имаћете моје поштовање. У супротном ви ћете служити опозицији која нема никакву подршку у народу да има чиме да маше.

Моја политичка каријера је чиста ко суза, био сам предмет разних напада и многих истрага по лажним пријавама а које су и наведене у том вашем тексту и све су се показале као лажне. Ја немам никакве потребе да се правдам јер грађани мене добро знају. Могу само да вам кажем да ми живимо у правној држави, уколико постоји нека сумња у мој рад позивам надлежне органе да испитају све и свакако нека се испита моја имовина и начин на који је стечена. Нека се испитају и рачуни и кредити у банци и моји и моје супруге, нека то раде сви који желе. Ја сам јавна личност, радим за плату коју ми обезбеђују грађани и они имају право да знају све. Наравно грађани треба да знају и порекло имовине писаца наведених текстова или бар њихова имена и презимена.

Одговорићу само на пар лажи изнетих у вашем тексту јер мислим да су важне за грађане општине Кучево. Чињеница је да сам 2014. године наследио релативно стабилан али лоше конципиран буџет. Чињеница је да је у то време Јавно комунално предузеће било пред стечајем и да без помоћи општине стечај би био неминован, да су плате радницима касниле три месеца а да је за инвестиције тада издвојено готово ништа. Чињеница је да од 2015. до 2018. године плате јавних установа и предузећа нису касниле ни један дан. И чињеница је да од 2015. до 2018. године на рачуну буџета општине Кучево је увек било најмање 20 милиона динара. Како су Славица Булутић и Владимир Стојановић као експерти Зорана Милекића успели да направе дуг од 55 милиона динара то ће бити предмет посебне ревизије, али је чињеница да је др Иван Рајичић наследио од Стојановића минус у Буџету општине Кучево од 55 милиона динара који је тек пре пар месеци стабилизован. Ово су чињенице које могу да вам потврде и шефови одељења за Буџет и финансије и Министарство финансија и независна Државна ревизорска институција али можете и сами погледати јавно доступне одлуке о Буџету општине Кучево. Ја лично знам како су експерти за годину дана готово уништили јавне финансије али ко сам ја онако неук, каквог ме називате, да вам пружим одговоре.

Интересантно је да су и коментари на ваше текстове лажни, различити псеудоними са истих ИП адреса, дакле седи неко залудан и пише глупости.

На крају ја разумем да као јавна личност морам да трпим све ваше лажи о мени и на то сам навикао, боље нападајте мене него грађане, једино не могу да схватим да се толико ниско спуштате да износите безочне неистине о мојој породици и мојој деци, нека вам је то на част јер одговор на ваш текст би био, изнели сте само лажи проистекле из болесног ума неког политичког противника задојеног мржњом и завишћу.''