Вести

Мали: Заједничким снагама штитимо економске интересе грађана

Министар финансија Владе Републике Србије Синиша Мали одржао је заједнички колегијум са Пореском управом и са Управом царина, на којем је потврдио решеност да заједничким снагама све те институције раде како би заштитиле економске интересе Србије.

Мали је истакао да је реч о кључним институцијама, које су протеклих година прошле кроз важне промене, с обзиром на то да је у Пореској управи у току озбиљан процес реформе и трансформације, као и да ће Управа царина додатно бити модернизована, са савременим ИТ системима.

"Управа царина и Пореска управа су две најважније управе у оквиру Министарства финансија када је реч о приходима у буџет и важно је да оне буду потпуно модернизоване, међусобно координисане и да на тај начин заједно раде како би допринеле стабилности јавних прихода и још бољем стању наше економије", рекао је Мали.

Мали је навео је да запослени у тим управама раде изузетно тежак посао и утичу на увођење реда и на боље приходе у буџету.

Мали је похвалио њихов рад, који је, каже, све ефикаснији из године у годину.

"Радује ме и што ћемо у наредних неколико недеља поставити камен темељац за нову зграду Пореске управе која ће се налазити у Земуну", рекао је Мали и додао да је за функционисање тих управа важан добар регулаторни оквир, те да је у том смислу значајно што су усвојени нови Закон о е-фактурама и Закон о фискализацији.

 

 

Извор: Српска напредна странка