Вести

Микић: План развоја општине до 2030.године

На данашњој седници смо усвојили неколико битних тачака за наш град међу којима је одлука о пракинг сервису и формирању комуналне милиције, рекао је помоћник председника општине Ненад Микић

Комунална милиција, облик контроле која ће помоћи у решавању дугогодишњих проблема који су постојали због мимоилажења надлежности полиције и комуналне инспекције од којих су најбитнијих паркирање у граду, дивље депонијем одлакање опасног материјала….

Друга ствар је план развоја општине Кучево као кровни документ којим се дефинишу правци развоја наше општине и циљеви које желимо да постигнемо у свим сегментима који су битни за квалитет живота грађана до 2030.године.

Такође, овај документ је значајан јер без њега не можемо да конкуришемо за средства код министарстава, било за инфраструктуру, било за друге инвестиције.

Како би смањили број незапослених, на бувљаку ће компанија Каструм отворити модеран продајни објекат. Врло је битно да поменем да ће пољопривредне производе у највећој мери набављати од наших пољопривредних газдинстава, са територије наше општине, рекао је Микић.

Отварањем објекта компаније Каструм доћи ће подизања конкурентности у нашој општини где ће и остали продавци морати да коригују своје цене како би били приступачнији грађанима а грађани ће моћи, за мање пара да набаве више робе и имати квалитетнију услугу.

 

 

 

 

Извор: eKucevo