Вести

Микић: Унапређење цивилне заштите један од приоритета

 

Свечаном седницом Штаба за ванредне ситуације општине Кучево одржаном у сали Скупштине општине на пригодан начин обележен је Дан цивилне заштите.

У име локалне самоуправе присутнима се обратио заменик председника општине Ненад Микић који је укратко изнео значај цивилне заштите и мере које општина предузима да би се она подигла на највиши могући степен.

''Међународна организација за цивилну заштиту која промовише рад служби цивилне заштите широм света и указује на значај њихове сарадње и потребе солидарности у заједничкој борби. У Републици Србији данас се низом манифестација обележава Светски дан цивилне заштите, с циљем да се укаже на значај и улогу цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима’’, рекао је Микић.

Цивилна заштита представља организовани одговор државе на опасности које угрожавају становништво, материјална добра и животну средину у случају ситуација које превазилазе могућности редовног деловања надлежних органа,’’ рекао је Микић и додао да наша општина интезивно ради на оспособљавању јединица цивилне заштите.

За специјализоване јединице цивилне заштите које су прошле основну обуку, сваке године се одржавају тренинзи где се увежбавају и обнављају стечена знања, а ускоро ће и наши припадници на обуку.

 

 

 

 


Извор: eKucevo