Вести

Рајичић: 76 милиона динара за асфалтирање у општини Кучево

Председник општине Кучево др.Иван Рајичић потписан је тројни уговор између Министарства привреде Републике Србије, Општине Кучево и ''Шумадија пута'' за реализацију пројекта ''Подизање туристичких капацитета у општини Кучево кроз реконструкцију саобраћајне инфраструктуре, уређење јавних простора и повећање доступности информација за лакши приступ туристичким локалитетима'', вредног око 76 милиона динара који ће бити намењен уређењу и асфалтирању у општини Кучево.

Овим средствима ће се радити уређење улаза у град, од пруге до Центра за културу, трг испред Поште, улица Слободана Јовића и улица Бошка Вребалова. Из овог пројекта ће се извршити уређење центра села Нересница и део пута ка селу Церемошња.

''Врло је важно да уредимо град како би, после тога, наставили и са уређењем осталих месних зајединца’’, рекао је Рајичић и додао да се наставља са уређењем црквене порте где је ограда већ постављена а радови на дечијем игралишту су у току, а ускоро се завршава и плато испред новоизграђене зграде која је направљена у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и Центром за социјални рад.

 

Завршни рачун позитиван

На седници је усвојен Завршни рачун за 2020.годину који је независна ревизорска установа оценила као позитиван.

После консолидације рачуна, Општина је прошлу годину завршила у суфициту од 2.5 милиона динара.

 

Реконструкција Дома здравља

У наредних месец дана ће бити све готово са Канцеларијом за јавна улагања и очекујемо да ћемо, одмах после тога, моћи да распишемо јавну набавку како би отпочели завршетак реконструкције Дома здравља.

 

Инвеститори у Индустријској зони

Са Канцеларијом за имовину завршавамо документацију како би нови власник некадашњег ШИК могао да уђе у посед.

''Поред тога што решавамо питање ШИК, ми смо се базирали на довођење домаћих инвеститори у део индустријске зоне која се налази у појасу близу ШИК'', рекао је Рајичић.

 

Велики продајни објекат у Кучеву

Приводимо крају папирологију око изградње продајног објекта КАСТРУМ у Кучеву. Очекујемо само потпис Директора дирекције за имовину која нам је парцелу дала на коришћење. Локалним програмом запошљавања ћемо помоћи инвеститору да запосли што више радника.

 

Уређење Дома културе ''Драган Кецман''

Дом културе је врло важна институција за нашу општину и ради се активно на санацији и уређењу па се поставља лифт, прилазне рампе, мокри чворови и оправка бине.

 

 

 

 

Извор: РТВ Млава