Вести

Рајичић: Прошло је годину дана

У протеклих годину дана од конституисања новог сазива локалног парламента и преузимања вођења локалне самоуправе од стране једне нове младе екипе уз помоћ старијих и искуснијих, одрадили смо неколико важних и капиталних ствари за грађане општине Кучево, рекао је председник општине Кучево, др Иван Рајичић.

Рајичић је рекао да смо се базирали на запошљавање људи, капиталне инфраструктурне пројекте, побољшавање локалне путне инфраструктуре, зелену агенду и фискалну консолидацију.

По први пут је формиран програм локалног економског развоја за који смо издвојили 20 милиона динара. Програм је дао резултате и ове године смо запослили 12 лица на неодређено и 10 на одређено. С обзиром на велико интересовање, овај програм ће се наставити и у наредном периоду, рекао је Рајичић.

Кроз програме самозапошљавања, издвојили смо значајна средства како би 20 лица покренуло своје бизнисе и обезбедили себи и својој породици егзистенцију.

Рајичић је нагласио да је највећи пројекат у вредности од 11 милиона евра, потписан са нашим кинеским партнерима и представља изградњу 24 км комуналне мреже и три пречистача воде на територији општине Кучево.

Морам да поновим да је вредност пројекта милијарду и три стотине милиона динара, што је можда и највеће улагање у комуналну инфраструктуру у историји Кучева, рекао је Рајичић.

Заједно са пројектом за комплетну реконструкцију Дома здравља чији је износ око 280 милиона динара, слободно можемо рећи да у нашу општину више не долазе милиони већ милијарде, што је значајан подстрек за још већи рад и залагање свих чланова нашег тима.

У путну инфраструктуру уложено је преко 180 милиона динара како би се омогућило развијање свих потенцијала општине.

У склопу фискалне консолидације, успели смо да буџетски дефицит анулирамо јер су финансијски показатељи врло добри у овој години.

Председник је подвукао да сви чланови његовог тима раде предано како би у нашу општину довели још инвеститора и обезбедили још новца за капиталне инвестиције како би наши грађани имали боље услове за живот.

Рајичић је на крају захвалио свим члановима свог тима, члановима општинског Већа и одборницима Скупштине за предан рад и поверење које је указано.