Вести

Рајичић: Путна инфраструктура је један од приоритета

Млади и енергични тим људи који је преузео одговорност за општину Кучево након 17.августа прошле године суочава се са низом проблема које су затекли и чини огромне напоре да их реши у најбољем интересу својих суграђана.

Један од сегмената је и путна инфраструктура на територији читаве општине. Када се ради о Раденци, прошле године је, преко Министарства привреде, уложено преко 32 милиона динара за асфалтирање дела пута у атару тзв. Доње Раденке, за деоницу Раденка – Кривача (1,51 км) а завршени су и делови пројекта асфалтирања путног правца Турија – Ракова бара – Кривача који становницима Раденке омогућава бржи приступ магистралном путу Пожаревац – Кучево – Мајданпек.

Oно што је изузетно битно, је да претходни носиоци највиших функција у локалној самоуправи нису учинили основни корак ка стицању предуслова за ревитализацију пута Дубока – Раденка, односно нису предузели активности на изради пројектно - техничке документације на основу које би се ти радови извршили.

Председник Рајичић и његов тим су то задали као један од приоритета – изнашли су могућност да се преко надлежних министарстава добију неопходна средства (1,5 милиона динара) за израду документација ка више путних праваца у руралном делу наше општине.

Тиме су се стекле могућности да идуће године аплицирамо за неопходна средства потребна за асфалтирање овог пута.

 

 

 

Извор: eKucevo