Вести

Рајичић: Радови теку по плану

Председник општине Кучево др. Иван Рајичић, заједно са својим помоћником Николом Милорадовићем, обишао је радове на изградњи нових кречних пећи у Каони.

Као што је познато, вредност овог пројекта кинеске компаније GANG YUAN C.O.O doo Smederevo износи више од 20 милиона евра.

Њихови домаћини Charles Li Nan (директор канцеларије), Xing Xupengа (менаџер пројекта изградње пећи) и Зоран Ђокић (директор огранка), заједно са представницима компаније МСС која је извођач радова, упознали су их са досад извршеним радовима.

У току је изградња савременог постројења за прераду ровне масе чији годишњи капацитет износи фантастичних милион тона, нова трафо станице снаге 4 МW, нова управна зграда и нове пећи капацитета 600 тона дневно које ће производити креч за потребе HBIS SERBIA у Смедереву и силоси за складишта 1800 т креча, док је гасна станица већ завршена.

Представници кинеске компаније су истакли да, након августа када нове пећи прораде, очекују запошљавање више десетина нових радника (што директно у самој компанији, тако и индиректно – као кооперанти).

 

 

 

Извор: eKucevo