Вести

Рајичић: Река Пек на дневном реду Савета Браничевског управног округа

Др Иван Иван Рајичић, председник општине Кучево упознао чланове Савета Браничевског управног округа о тренутној проблематици око реке Пек и предузетим корацима од идентификовања проблема.

На седници савета Браничевског управног округа разматрана је и тренутна ситуација везана за реку Пек.

Рајичић je подсетио да је 8. марта одржан састанак представника општина кроз које протиже Пек, Мајданпек, Кучево, Голубац и Велико Градиште, на коме су договорени наредни кораци.

Рајичић је рекао да су код Благојевог камена узети узорци воде који је испитни у две референте лабораторије. Резултати су показали повешене вредности бакра, мангана, гвожђа и сулфата.

Након тога заседао је штаб за ванредне ситуације општине Кучево, а закључци су прослеђени кабинету председседнице владе Србије и надлежним министарствима.

''Ми смо само утврдили чињенично стање у реци Пек и не желимо у никога да упиремо прстом већ желимо да надлежни републички органи утврде од кога потиче загађење и да, коначно, уђемо у репавање овог деценијског проблема'', рекао је Рајичић.

Рајчић сматра, да само стављање овог проблему на дневни ред Савета управног окуга, значи да проблем интересује све општине Браничевског округа, а не само оне кроз које протиче Пек.

 

 

 

 

 

Извор: САТ ТВ