Вести

Рајичић: Срећан дан општине Кучево

Поводом 08. јула, Дана општине Кучево, у Великој сали Центра за културу одржана је Свечана седница Скупштине општине Кучево.

Овај дан се слави у спомен на 8. јул 1882.године када краљ Милан Обреновић доноси Указ да се село Горња Крушевица, седиште срезa Звишког округа Пожаревачког прогласи варошицом, и да се то место од тада поново зове Кучево, као некада.

Свечаности је присуствовао велики број високих званица, први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете и технолошког развоја Бранко Ружић, државни секретар у министарству просвете и технолошког развојa,  градоначелници Пожаревца и Смедерева, председници општина Петровац и Жабара, представници локалних самоуправа Малог Црнић, Деспотовца, Жагубице и братске општине Врњачка Бања, многе личности из јавног, културног, привредног и политичког живота Србије, одборници СО, председници Месних заједница са територије општине Кучево, носиоци највиших функција наше локалне самоуправе у претходним временима, представници пензионера, различитих удружења и невладиних организација,  свештенство, директори школа и јавних установа и многи други.

Присутнима се прво обратио председник СО Кучево, Бранко М. Кецман а потом је уследило  приказивање филма о ономе што је урађено од 17. августа до сада. После филма следило је обраћање председника општине др Ивана Рајичића.

 

 

 

 

Извор: eKucevo