Вести

Рајичић: Усвојен локални акциони план запошљавања

На данашњој седници Општинског већа, између осталог, усвојен је локални акциони план запошљавања за 2021.годину. У сарадњи са Националном службом за запошљавање, наша општина определила је 4.8 милиона динара за подршку запошљавању у 2021.години.

Циљ програма је самозапошљавање и отварање нових предузећа, чиме ћемо подстаћи младе на самозапошљавање и тако упослити одређен број људи.

Програм Канцеларије за локални економски развој у коме смо предвидели подстицајна средства у вредности од 20 милиона динара је један од програма који показује да нам је запошљавање и самњење незапослености од највеће важности. Колико је овај програм важан показује и чињеница да је одобрен од стране Владе Републике Србије и Комисије за доделу државне помоћи. За новац добијен овим програмом предузећа морају обезбедити банкарске гаранције, што ће још један доказ да ће исти бити употребљен по Плану програма.

У колико дође до неких неправилности, општина има инструменте да изврши повраћај средстава, али се надамо да до тога неће доћи.

За сада учесници програма су ‘’Пекара МД’’ и ‘’Бриста’’ доо, који су испунили све услове за добијање овакве врсте помоћи.

 

 

 

Извор: РТВ Браничево